fbpx

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au căutat zâmbete frumoase. Deși îndreptarea dinților este un beneficiu semnificativ al purtării aparatului dentar, acesta nu este singurul motiv pentru care ortodonții și stomatologii le recomandă. Încă din anii 1800, au început să apară cercetări științifice care arată că zâmbetele aliniate sunt esențiale nu doar pentru creșterea încrederii în sine, ci și pentru sănătatea orală și fizică.

În articolul de astăzi, vom trece prin cele mai importante beneficii pe care le aduce purtarea aparatului dentar.

  1. Eliminarea spațiilor dintre dinți (diastema dentară)

În termeni medicali, diastema este spațiul dintre dinți. În general, aceasta apare la arcada superioară, intre incisivii centrali, și poate produce tulburări de vorbire, printre care pronunțarea diferita a unor cuvinte. 

Deși a avea spațiu între incisivi este o afecțiune adesea întâlnită, totuși poate genera și un sentiment de nesiguranță. Astfel, prin alinierea dinților, aparatul dentar îi mută într-o poziție corectă și acoperă golurile mandibulare. 

  1. Corectarea mușcăturii 

Dinții nealiniați pot cauza o mulțime de probleme. Deși pot apărea că urmare a unor anomalii de erupție, gingivite sau chiar leziuni externe, atunci când ne confruntam cu dinți nealiniați, și implicit o mușcătură incorectă, putem simți durere atunci când mâncam sau vorbim. 

Cu ajutorul aparatului dentar, mușcătură poate fi corectata pe termen lung. 

  1. Evitarea problemelor de respirație

Știai că respirația poate fi afectată de dinții nealiniați? Adesea, aceste probleme ne fac să respirăm pe gură, lucru ce poate provoca, în timp, apnee în somn sau sforăit. Este cu atât mai important pentru copii, deoarece le poate afecta dezvoltarea cranio-facială.

Alinierea dinților este cel mai bun mod de a evita problemele pe viitor. Printr-o purtare corectă a aparatului dentar, îi putem oferi limbii mai mult spațiu pentru a se relaxa în mod corespunzător și a permite o respirație adecvată prin căile nazale.

  1. Corectarea aglomerației dentare

Multe probleme ale gurii sunt cauzate de înghesuirea dentară. Unele dintre aceste probleme au fost deja menționate mai sus, dar mai sunt câteva lucruri de știut. Atunci când ne confruntăm cu aglomerația dentară, poate fi greu să curățam acasă în profunzime zonele afectate, chiar dacă utilizăm dușul bucal sau ața dentară. Acest lucru duce la acumularea de tartru care poate provoca carii dentare și probleme cardiace mai târziu.

Corectarea aglomerației ne va face dinții mai ușor de curățat și mai sănătoși. Iar noi suntem știm deja că dinții sănătoși înseamnă o gură fericită!

  1. Recuperarea încrederii în sine

Nimic nu ne face să ne simțim mai bine decât un zâmbet frumos de care suntem mândri, nu e așa? Chiar dacă aparatul dentar nu ne va rezolva toate problemele, ne poate face să ne simțim mai bine cu noi înșine. Un zâmbet frumos ne va crește stima de sine, cu siguranță! 

Totuși, știm că a purta aparatul dentar poate fi uneori jenant, însă avem o veste bună pentru tine. În ziua de azi există opțiuni de aparate dentare, ce pot fi mai vizibile sau mai puțin vizibile.

Sănătatea orală a pacienților noștri este prioritatea noastră, așa că vino la cabinetul nostru și hai să îți povestim despre cum te putem ajuta să ai un zâmbet perfect! 

 

Pentru programări, poți suna la numărul de telefon: 0742 043 204.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu