fbpx

Adiția osoasă este o procedură chirurgicală efectuată înainte de inserarea unui implant dentar, în cazul unei extracții, sau atunci când faci intervenții de ridicare a membranei sinusului maxilar. Aceasta asigură rezistență implantului, dar ajută și la refacerea aspectului fizionomiei.

Această procedură chirurgicală vă poate restabili structura osoasă a maxilarului după un traumatism, pierdere a dinților sau afecțiuni parodontale.

Cine are nevoie de adiție osoasă?

O grefă osoasă este de obicei recomandată persoanelor cărora li s-a diminuat nivelul osos. Această procedură este indicată pentru:

  • Extracția dentară
  • Înlocuirea unui dinte lipsă cu un implant dentar
  • Reconstrucția maxilarului
  • Corectarea defectelor osoase
  • Resorbiția osoasă
  • Existența unei boli paradontale care a cauzat pierderea dinților

Cât durează recuperarea?

Vindecarea după o astfel de intervenție poate dura până la șase luni – uneori mai mult – însă vă puteți reîntoarce la o viață normala într-o săptămână sau două.

Operația de adiție osoasă este de obicei asociată cu disconfort minor până la moderat, cum ar fi apariția unor vânătăi în zona tratată și/sau edem. Durerea dispare de obicei în 24-48 de ore după operație.

Cum ne îngrijim post-operator acasă?

Pentru a preveni inflamarea și calma durerea, doctorul stomatolog vă poate prescrie medicamente antiinflamatoare după tratament, după cum este necesar.

În primele 24 ore se vor aplica comprese cu gheață pe zona unde s-a intervenit și se vor evita băuturile carbogazoase.

Pentru a preveni iritația, periați ușor și cu atenție la nivelul zonei operate cu o periuță de dinți cu peri moi și faceți clătiri cu apă de gură fără alcool după fiecare masă.

În primele câteva săptămâni, evitați alimentele tari, picante și crocante. Reintroduceți-le încet pe măsură ce durerea și disconfortul dispar.

Consultați-vă medicul specialist în chirurgie în cazul în care apare un discomfort ridicat. Post-operator, este indicat să aveți un control la 7 – 10 zile de la intervenție pentru a îndepărta firele și a observa procesul de vindecare.

Ulterior, în cazul în care s-a inserat și un implant, este necesar să programați o vizită la 4 – 6 luni de la procedură, pentru a verifica daca zona operată s-a vindecat complet.

La Clinica Dr. M, tratăm cu prioritate zambelete pacienților noștri și ne asigurăm că fiecare dintre cei care ne calcă pragul primesc planuri de tratament personalizate, fix pentru nevoile acestora. Programează-ți următorul consult la numărul nostru de telefon: 0742 043 204

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu