fbpx

Poate v-ați întrebat, ce sunt de fapt acele măsele de minte și de ce auzim de ele, chiar de la primele vizite la medicul stomatolog.

Molarii de minte se dezvoltă diferit de la persoană la persoană și pot apărea  între 17 și 25 de ani, însă dar sunt câteva cazuri, unde aceștia apar după 30 de ani. Poți avea unu, doi, trei sau chiar mai mulți molari de minte sau surprinzător, nici unul.

În copilărie, auzeam des de asocierea între măseaua de minte și maturitatea persoanei căreia îi ieșea această măsea. Acum știm sigur că acea măsea, nu ne face mai deștepți. Ce ne poate crea, în schimb, este durere, dacă nu îi acordăm atenția și grija necesare.

Când este momentul în care trebuie extras molarul de minte?

Dacă trebuie extras sau nu, doar medicul stomatolog ne poate spune, în urma unei radiografii sau a unui control. Cauza este incapacitatea de a crește din cauza spațiului insuficient și provoacă probleme grave, printre care se numără: cariile dentare, gingivită, infecții, tumori, înghesuirea, dar și deteriorarea dinților din vecinătate. Poziția lor împiedică periajul corect și în profunzime, și de aceea, măselele de minte se cariază mult mai repede.

Recomandăm vizitele periodice la stomatolog pentru a evita complicații în viitor.

Pentru programări, puteți suna la numărul de telefon: 0768399200.

Vă mulțumim că ați citit acest articol și vă așteptăm cu drag la clinica Doctor M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu