fbpx

Auzim tot mai des de la familie, prieteni, cunoștințe, reclame tv de așa numita boală parodontală, mai exact parodontoză.

Pentru cei care au fost norocoși până acum și nu a trebuit să aibă contact cu un medic stomatolog pentru a încerca să o diminueze sau stopeze, vă pot asigura de faptul că ea poate să apară oricând, așa că e mai bine să o prevenim decât să o stopăm.

Ce este mai exact parodontoza?

Trebuie să știți în primul rând că parodontoza este o afecțiune extrem de frecventă, mai exact, 8 din 10 persoane suferă de aceasta, iar printre pacienți mai este cunoscută și ca afecțiunea gingiilor. Această boală afectează structura care susține și fixează dintele la nivelul osului.

Ce se poate întâmpla cel mai grav?

Ei bine, să rămânem fără dinți.

De aceea, trebuie să înțelegem că aceasta este una dintre cele mai grave afecțiuni, iar vizitele la doctorul stomatolog pot diminua sau pot stopa această afecțiune.

Dar care sunt principalele cauze ale parodontozei?

Cea mai evidentă dintre ele este placa bacteriană care se depune pe suprafața dinților.

Putem găsi cauze și în geneticul nostru, în factorii de mediu, dar și în obiceiuri vicioase și stilul de viață nesănătos.

Foarte important de menționat este că în primele faze ale acestei afecțiuni, nu există dureri, dar consecințele sunt grave.

De asemenea, această boală nu are un singur stadiu, ci trei, de aceea, este extrem de important să o identificăm la timp.

  • Prima etapă este gingivita
  • A doua etapă este parodontita superficială
  • A treia etapă este parodontita profundă

Pentru stadiul incipient, atunci când observăm primele sângerări gingivale, aceasta se tratează simplu prin igienizarea cavitații bucale cu ajutorul unui laser care o decontaminează de bacterii.

Chiar și în stadii mai avansate ale bolii, parodontoza se poate întârzia. Trebuie pus la punct un plan de tratament de către medicii specializați în astfel de afecțiuni, iar la clinica noastră echipa noastră de doctori vă pot ajuta cu un plan de tratament amănunțit.

Nu uitați însă, căci indiferent de stadiul acestei afecțiuni, primul pas spre vindecare este programarea la doctorul vostru stomatolog. La Clinica Doctor M, o echipă de medici profesioniști vă ajută în rezolvarea problemelor tuturor de ordin stomatologic.

Pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0768399200.

Vă așteptăm la o consultație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu