fbpx

De cele mai multe ori, ajungem la doctorul stomatolog atunci când problemele dentare, mai ales, disconfortul provocat de durerea dentară, devin insuportabile. Sănătatea orală este una dintre cele mai importante aspecte ale calității vieții.

Credem sau nu, problemele dentare sunt printre cele mai dureroase, dar avem și o veste bună: acestea pot fi prevenite ușor, căci este mai bine să previi decât să repari.

Am decis astăzi să facem un top cu cele mai comune probleme dentare sau afecțiuni dentare:

1. Cariile dentare au fost și sunt principala problemă dentară la nivel mondial. Știm de mici copii că acestea apar din cauza dulciurilor. De fapt, explicația dată de către medicii stomatologi este următoarea: când placa dentară se formează pe dinte și se combină cu zahărul, aceasta atacă smalțul dinților și favorizează apariția cariilor. Ele pot apărea la orice vârstă și, ca urmare, smalțul se erodează și duce la dezvoltarea cariilor.

Cele mai bune metode de prevenire:

  • periajul dentar de două ori pe zi;
  • folosirea aței dentare;
  • vizitele regulate la medicul stomatolog;

2. Respirația urat mirositoare. Datorită studiilor stomatologice, în aproximativ 85% dintre cazuri, aceasta este un simptom al unei afecțiuni dentare.

Boala parodontală, gura uscată, cariile, limba încărcată sunt doar câteva dintre simptomele care pot provoca respirația urât mirositoare. Pentru a o preveni, este recomandat ca pacientul să respecte un protocol de igienă cât mai bună acasă.

Astfel, medicul stomatolog recomandă realizarea periajului dentar de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara, folosirea aței dentare după fiecare masă, utilizarea unui duș bucal după fiecare periaj și clătiri cu apă de gură.

Dacă aceasta persistă, este recomandat este să programați o vizită la medicul stomatolog.

3. Depunerea tartrului pe suprafața dinților favorizează bolile parodontale, mobilitatea dinților și chiar pierderea acestora. Controalele periodice la fiecare 6 luni vor remedia această problemă.

4. Abcesul dentar este o problemă des întâlnită, fiind o infecție dureroasă la rădăcina unui dinte sau între gingie și dinte. Programați-vă imediat la medicul vostru stomatolog.

5. Hipersensibilitatea dentară o întâlnim în special în momentul consumului de alimente sau băuturi reci sau fierbinți. Această problemă apare din varii motive, printre care se numără și boala parodontală sau carii dentare. Medicul stomatolog poate identifica și trata această afecțiune prin tratamente de specialitate.

Dacă vă confruntați cu una dintre problemele enumerate mai sus, vă așteptăm la o consultație la Clinica Doctor M.

Pentru programări, puteți suna la numărul de telefon 0768399200.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu